joi, 25 septembrie 2008

Campanii de responsabilizare a soferilor

In cei doi si jumatate de cand sofez am vazut multe: accidente intre masini mici, accident cu tir, un accident mortal cu implicarea unei familii intregi..dar ultima experienta de acum 8 luni cred m-a marcat: un prunc zburand prin parbriz atunci cand tatal nu era atent la a da prioritate!
Asadar, incurajez din tot sufletul campaniile: "Stop accidentelor, viata are prioritate", "Viteza ucide" sau "Viteza distruge vieti"! Nu va doresc niciodata sa faceti accident sau sa pierdeti pe cineva drag intr-un accident!
Din pacate, doi dintre prietenii si colegii nostri s-au stins acum 6 ani si jumatate!
Dumnezeu sa-i odihneasca in pace, iar noua, soferilor, inca in viata, sa ne lumineze mintile!





Democratie prin participare

marți, 23 septembrie 2008

Training in Secon Life - o noua abordare a educatiei

Second Life e o lume tridimensionala virtuala cu 8 milioane de rezidenti care creeaza obiecte in lumea virtuala, joaca jocuri, participa la licitatii, discuta, prezinta produse, organizeaza prezentari, concerte, etc. Insa, Second Life si-a dezvoltat un program de educatie ce permite trainerilor din toate colturile lumii sa creeze clase/grupuri cu persoane din orice tara. Noutatea sta in multitudinea metodelor pe care le poti utiliza ca trainer, in diversitatea temelor alese si in numarul de cursanti.

"Premisele unei bune platforme pentru training exista:
- Reprezentarea 3D este realista
- Exista un sistem de vanzari si plati cu moneda- dolarul Linden
- Permanenta schimbarilor si posibilitatea rezidentilor de a organiza spatiul intern permite adaptarea mediul de elearning la contextul curent si dezvoltarea lui
- Exista posibilitatea de a dezvolta medii simulate si interactive de invatare
- Interfata permite schimbul de date intre Second Life si alte aplicatii
- Sunt disponibile numeroase instrumente de comunicare si mijloace audio si video
- Exista posiblitatea interactiunilor in spatiul virtual
- Avatarul permite imersiunea totala in lumea virtuala

Dar exista si obstacole si riscuri:
- Curba initiala de invatare e foarte abrupta – nu e simplu deloc sa folosesti pentru prima data mecanismele din Second Life si acest lucru se poate dovedi o piedica in sine pentru cursurile foarte scurte
- Obstacolele tehnice– pentru un utilizator nespecialist poate fi greu sa instaleze aplicatia client, sa faca update-uri frecvente, sa gaseasca adaptaptoarele video si audio potrivite si conexiunea si firewall-ul care sa functioneze perfect."Matthias Rückel (alias „Dia Diqui”) de la www.checkpoint-elearning.com, autorul unui studiu intitulat „Second Life as an eLearning Platform

Second Life este utilizat deja de o serie de universitati de prestigiu pentru activitatea lor de e-learning:
Pentru informatii suplimentare pot fi consultate urmatoarele resurse:
Trebuie sa recunosc faptul ca nu mi-a fost usor sa ma descurc in second life..dar cu putin antrenament mi-a reusit: acum sunt Cristina Gravois in Second Life!

O zi plina,
Cristina



Business-Edu.ro

De curand am descoperit un site care face cat o mie de baze de date, care pune la dispozitie o serie de informatii utile, de la tehnici noi de e-learning pana la conferinte, concursuri si oportunitati de training.
Il recomand tuturor celor care sunt treineri sau au macar o mica legatura cu domeniul acesta! http://business-edu.ro/

O zi plina de informatii,
Cristina